• Dnes je: Utorok 19. marca 2024 meniny má Jozef

Vyprážané enciánové fašírky

Počet porcií :

2 - 3

Doba prípravy :

30 min.

Spôsob prípravy :

Vysmážanie

Ingrediencie :
encián 2 ks
mladá cibuľka 3 ks
šunka 150 g
vajcia 2 ks
strúhanka
soľ
mleté čierne korenie
olej
Postup prípravy :
Encián s bielou plesňou (220 g) nastrúhame na hrubom strúhadle, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku a šunku, vajíčka, soľ, mleté čierne korenie a zahustíme strúhankou (na uvedené množstvo postačí cca 5 lyžíc strúhanky). Masu dobre premiešame a v dlaniach formujeme fašírky, ktoré obalíme v strúhanke. Na rozpálenom oleji fašírky z oboch strán vypražíme.

Doporučené prílohy :

zemiaková kaša

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Poznámky :
Uvedené množstvo surovín postačí približne na osem stredne veľkých fašírok.

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.