• Dnes je: Utorok 19. marca 2024 meniny má Jozef

Pečené zemiaky s bryndzovou plnkou

Počet porcií :

3

Doba prípravy :

60 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
zemiaky 6 ks
bryndza 200 g
smotana kyslá 120 g
syr plesňový 80 g
Oravská slanina 10 plátok
tvrdý syr 6 plátok
maslo 1 pol. lyžica
kôpor 1 pol. lyžica
mleté čierne korenie
soľ
Postup prípravy :
Dôkladne umyté zemiaky v šupke uvaríme, uvarené pozdĺž rozkrojíme a vydlabeme (nie až celkom na šupku, necháme asi jednu tretinu zemiaka). V miske vymiešame bryndzu s maslom a smotanou, pridáme nadrobno pokrájanú Nivu (alebo iný plesňový syr), na kocky nakrájané približne štyri plátky slaniny, vydlabance približne z dvoch až troch zemiakov a nadrobno nasekaný čerstvý kôpor. Dobre premiešame, dochutíme soľou a čiernym korením. Zemiaky kopcovito naplníme bryndzovou plnkou a poukladáme na plech vystlatý papierom na pečenie. Na šesť naplnených zemiakov poukladáme plátky slaniny a na zvyšnú polovicu plátky syra. Zemiaky pečieme vo vopred vyhriatej trúbe na 200 °C približne 20 minút.

Doporučené prílohy :

acidofilné mlieko

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.