• Dnes je: Streda 02. júla 2025 meniny má Berta

Pečeňové knedlíčky


Počet porcií :

30

Doba prípravy :

45 min.

Spôsob prípravy :

Varenie

Ingrediencie :
kuracia pečienka 200 g
rožky 1 ks
smotana šľahačková 2 pol. lyžica
cesnak 2 strúčik
cibuľa polovica
vajcia 1 ks
múka hladká 1 pol. lyžica
strúhanka 70 g
majorán 1 pol. lyžica
mleté čierne korenie
soľ
Postup prípravy :
Pečienku umyjeme, odblaníme a pomelieme. Pečivo nadrobíme do misky, pokropíme smotanou a necháme ju vsiaknuť. Nasiaknuté pečivo zomelieme alebo rozmixujeme spolu s ošúpanou a nakrájanou cibuľou. Masu zmiešame s pripravenou pečienkou, vajíčkom, pridáme čierne korenie, soľ a majoránku. Všetko dobre premiešame, podľa potreby zahustíme strúhankou a vypracujeme cesto. Na pomúčenej doske si pripravíme z cesta valček a rozkrájame ho na 30 - 50 rovnako veľkých dielov (podľa toho, aké veľké chceme knedlíčky). Namúčenými rukami tvarujeme gulaté knedlíčky a vkladáme ich do vriacej osolenej vody alebo do mäsového vývaru. Varíme podľa veľkosti 5 - 10 minút, potom ich vyberieme a vložíme do polievky.

Obtiažnosť prípravy :

Stredná náročnost

Poznámky :
Miesto knedlíkov môžeme z cesta pomocou lyžice vytvarovať noky a rovno ich vkladať do vriacej polievky. Do knedlíkového cesta môžme pridať nasekanú petržlenovú vňať. Ak nemáme pečivo, môžme ho v ceste nahradiť lyžicou rozpusteného masla alebo dvoma lyžicami smotany a hmotu zahustiť podľa potreby iba strúhankou.

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.