Pečienku umyjeme, odblaníme a pomelieme.
Pečivo nadrobíme do misky, pokropíme smotanou a necháme ju vsiaknuť. Nasiaknuté pečivo zomelieme alebo rozmixujeme spolu s ošúpanou a nakrájanou cibuľou.
Masu zmiešame s pripravenou pečienkou, vajíčkom, pridáme čierne korenie, soľ a majoránku. Všetko dobre premiešame, podľa potreby zahustíme strúhankou a vypracujeme cesto.
Na pomúčenej doske si pripravíme z cesta valček a rozkrájame ho na 30 - 50 rovnako veľkých dielov (podľa toho, aké veľké chceme knedlíčky). Namúčenými rukami tvarujeme gulaté knedlíčky a vkladáme ich do vriacej osolenej vody alebo do mäsového vývaru. Varíme podľa veľkosti 5 - 10 minút, potom ich vyberieme a vložíme do polievky.