Piškótový koláč s ríbezľami
ríbezle 400 g
ovocný džem
múka polohrubá 120 g
cukor práškový 120 g
vajcia 6 ks
Odoberieme si 3 polievkové lyžice cukru, ktoré vyšľaháme so žĺtkami do peny. Zvlášť vyšľaháme bielka, pridáme zvyšný cukor a došľaháme. Do žĺtkovej peny vmiešame časť snehu, postupne múku a znova sneh, kým sa nám pekne všetko nespojí. Cesto vylejeme na vymazaný a vysypaný plech, poukladáme ríbezle -alebo iné ovocie pokrájané na menšie kúsky-, poprípade pridáme medzi ovocie kôpky džemu -ja som dala čučoriedkový-. Pečieme vo vopred vyhriatej trúbe celý čas na 170 stupňov asi 30 minút -až kým sa okraje nezačnú oddeľovať od pekáča-. Trúbu počas pečenia neotvárame, aby nám dvihnuté piškótové cesto nekleslo.
Po upečení a vychladnutí pocukrujeme práškovým cukrom, alebo necukrujeme a spravíme na koláč želatínu.
Recepty naše tipy
Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.