Rybacie steaky Mahi Mahi s pestom
ryba Mahi Mahi 250 g
paradajkové pesto 3 pol. lyžica
strúhaný parmezán 1 pol. lyžica
cherry paradajky 5 ks
cibuľa 1/2
cesnak 1 strúčik
soľ
mleté čierne korenie
olivový olej
Rybacie steaky umyjeme, osušíme, z oboch strán osolíme a jemne okoreníme.
Pestová zmes: ošúpanú cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak na tenké plátky. Paradajky umyjeme, osušíme a nakrájame na polovice. Na olivovom oleji jemne orestujeme cibuľu s cesnakom, pridáme cherry paradajky, osolíme a krátko opečieme. Odstavíme z ohňa, pridáme paradajkové pesto a nastrúhaný parmezán, premiešame.
Zapekaciu misu alebo menší plech natrieme jemne olivovým olejom, poukladáme rybacie steaky a na povrch navrstvíme pestovú zmes. Dáme zapiecť do vopred vyhriatej trúby (175 °C) približne na 20 minút.
Recepty naše tipy
Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.