Vopred si upečieme klasické piškótové cesto: žĺtky vymiešame s 60g práškového cukru do peny. Bielka vyšľaháme so zvyškom práškového cukru (60 g) a postupne aj s múkou a citrónovou kôrou (z polovice až jedného citróna) vmiešavame do žĺtkovej peny. Pečieme na 170 °C približne 25 minút.
Vanilkový krém: Žĺtka vymiešame s kryštálovým a vanilkovým cukrom (ak máme vanilkový lusk, použijeme miesto vanilkového cukru), pridáme mlieko, zmäknuté maslo a varíme pokiaľ nie je krém hustý (keby krém nechcel zhustnúť, na zahustenie pridáme ešte lyžicu polohrubej múky).
Čokoládová poleva: z vody, kakaa, masla a cukru uvaríme čokoládovú polevu.
Upečené cesto rozdelíme na tri časti. Prvú časť cesta polejeme tretinou rumu, natrieme čokoládovou polevou a vanilkovým krémom (tiež použijeme približne tretinu), položíme druhú časť cesta, polejeme druhou tretinou rumu, posypeme polovicou orechov, natrieme druhou tretinou čokoládovej polevy, pridáme hrozienka (je dobré ak sú vopred namočené v rume) a druhú tretinu vanilkového krému. Prikryjeme druhou časťou cesta, ktoré polejeme zvyšným rumom, posypeme orechmi, potrieme džemom a polejeme zvyšnou čokoládou. Takto naplnené piškótové cesto necháme v chlade odstáť (najlepšie cez noc, nech sa do cesta všetko vsiakne). Z cesta vykrajujeme lyžicou halušky, ktoré podávame so šľahačkou.