• Dnes je: Streda 24. februára 2021 meniny má Metej

Zdravé fašírky pečené v rúre

Počet porcií :

8

Doba prípravy :

45 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
Mleté hovädzie a bravčocé mäso 250 g
mletý kmín 1/2 káv. lyžička
korenie bravčové pečené 1/2 káv. lyžička
soľ 1/2 káv. lyžička
vajcia 1 ks
vločky ovsené celé 150 g
paradajky 1 ks
syr 100 g
cibuľa 1 ks
mlieko 1/2 hrnček
cesnak 2 strúčik
Postup prípravy :
Mäsko zmiešame s korením, pridáme vajce, rozpučený cesnak, vločky a zalejem mliekom alebo vývarom. Necháme asi 15 minút stáť, aby vločky napučali. Medzitým si predhrejeme rúru na 180°C. Paradajku a cibuľu si nakrájame na kolieska tak, aby na každú fašírku vyšlo po jednom koliesku. Syr si nastúhame na hrubom strúhadle. Pekáč si pomastíme asi 1 PL oleja a ukladáme 8 ks fašírok, na ktoré ukladáme cibuľu a paradajku. Dáme piect do vyhriatej rúry asi na 20 minút, potom pridáme postrúhaný syr a dopečieme asi 10 minút.

Doporučené prílohy :

zemiaky pučené, parené

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Poznámky :
Ak máme cherry paradajky, do fašírok urobíme najprv jamky, do ktorých cherry rajčiny vložíme a až potom dávame koliesko cibule. Ak nemáme tvrdý syr, môžeme použiť plátkový. Fašírky sú šťavnaté a hlavne nemastné (pečú sa na minime oleja). Keďže sa nevyprážajú na panvici ale pečú v rúre, nemusíte stáť pri sporáku.

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.