Špenátové rizoto s kuracími kúskami
kuracie prsia 2 ks
ryža 1,5 hrnček
mrazený sekaný špenát 325 g
cibuľa 1 ks
cesnak 2 strúčik
korenie karí 1 káv. lyžička
muškátový orech štipka
mleté čierne korenie
soľ
olej olivový
Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na menšie kocky. Osolíme, okoreníme, pridáme kari korenie, jeden strúčik prelisovaného cesnaku a premiešame s lyžicou až dvoma olivového oleja. Na rozpálenej panvici kuracie kúsky opražíme.
Ryžu uvaríme tradičným spôsobom. Pokiaľ sa nám ryža varí, pripravíme si špenátovú časť. Cibuľu nakrájame na drobné kocky, ktoré opražíme na olivovom oleji do sklovita, pridáme prelisovaný cesnak, sekaný špenát a na slabom ohni pomaly miešame až kým sa špenát neroztopí. Špenát dochutíme čerstvo namletým čiernym korením, soľou a muškátovým orieškom. Uvarenú ryžu premiešame so špenátovou časťou a opraženými kuracími kúskami.
Naservírujeme na tanier, môžeme ešte posypať strúhaným parmezánom.
Recepty naše tipy
Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.