Svetlé cesto:
Oddelíme žĺtka od bielkov, vyšľaháme bielka s cukrom a pridáme do nich žĺtka. Postupne pridávame teplú vodu, nakoniec vmiešame múku.
Cesto vylejeme na vymazaný a múkou vysypaný plech a dáme piecť. Plech má mať rozmery 44 x 30cm.
Tmavé cesto:
Postup ako pri prvom, ale do múky primiešame lyžičku kakaa.
Vanilkový krém:
Do hrnca dáme 2,5 dcl mleka a dáme ho variť. Vo zvyšnom mlieku vymiešame zlatý klas a cukor. Keď nám mlieko zovrie, vlejeme zvyšné mlieko v ktorom je rozmiešaný zlatý klas a cukor. Miešame do zhustnutia.
Po uvarení necháme mierne ochladnúť a vmiešame do krému margarín (ten pridávame postupne, aby sa krém nezrazil).
Domáci marcipán:
Všetky ingrediencie potrebné na prípravu marcipánu dáme do hrnca a vypracujeme cesto.
Torta postup:
Z tmavého plátu cesta si urobíme roládu dĺžky 14cm. Ostatné pláty tmavého a svetlého cesta narežeme na 14cm dlhé pásy.
Pláty cesta plníme krémom do tvaru vláčika. Vláčik polejeme čokoládovou polevou a priložíme roládu, ktorú sme si vopred obalili do marcipánu.
Z marcipánu si ešte vykrojíme plát, ktorý dáme na vrchnú časť vláčika, potom vykrojíme kolieska, ktoré poprikladáme na vláčik.
Trocha krému sme si nechali a ešte vláčik prizdobíme.