• Dnes je: Streda 16. októbra 2019 meniny má Vladimíra

Vynikajúca domáca pizza

Kategória: Cestoviny a pizza

Doba prípravy :

80 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
Cesto:
múka hladká 20 pol. lyžica
teplá voda 100 ml
droždie 1/3 kocka
cukor kryštálový 1/2 káv. lyžička
soľ 1 káv. lyžička
olej 1 pol. lyžica
Ostatné:
paradajky 3 ks
papriky 2 ks
cibuľa 1/2
pretlak rajčinový 115 g
šunka 200 g
tvrdý syr 100 g
cukor kryštálový 2 káv. lyžička
cesnak 1 strúčik
zmes mrazenej zeleniny 150 g
pizza korenie
soľ
mleté čierne korenie
Postup prípravy :
Z teplej vody, droždia a cukru pripravíme kvások, ktorý zmiešame s múkou, soľou, olejom a vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste mierne nakysnúť. Cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na veľkosť plechu, prenesieme na olejom vymazaný plech, potrieme rajčinovou zmesou (zmiešame rajčinový pretlak s cukrom, troškou soli, roztlačeným cesnakom, štipkou korenia na pizzu alebo sušenou bazalkou či oreganom) a podľa vlastnej chuti obložíme šunkou, zeleninou a pod. Ja som na rajčiakový základ poukladala plátky šunky, na ktoré som rozvrstvila zeleninovú zmes (podusená cibuľa s rajčinami, štiplavou zelenou paprikou, zmesou mrazenej zeleniny – hrášok, kukurica a mrkva, to všetko ochutené korením a soľou) a posypala strúhaným údeným syrom. Môžeme pridať aj klobásku, vajíčko na tvrdo, olivy, podusené šampiňóny, slaninku, pikantné baranie rohy a podobne. Pizzu pečieme vo vopred vyhriatej trúbe na 200 °C asi 20 – 25 minút.

Obtiažnosť prípravy :

Stredná náročnost

Poznámky :
Prísady na cesto postačia na jeden veľký plech. Cesto je tenučké, ľahké a moc chutné.

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.