• Dnes je: Utorok 21. januára 2020 meniny má Vincent

Živánska s pretlakom

Počet porcií :

5

Doba prípravy :

30 min.

Spôsob prípravy :

Vysmážanie

Ingrediencie :
bravčové karé 600 g
horčica 1 pol. lyžica
paradajkový pretlak 1 pol. lyžica
mletá paprika 1 káv. lyžička
mleté čierne korenie štipka
kari korenie štipka
soľ štipka
worchestrová omáčka 2 pol. lyžica
lečo 300 ml
cibuľa 2 ks
slanina údená 150 g
biele víno 500 ml
Postup prípravy :
Karé pokrájame na hrubšie rezníky a naklepeme. Horčicu, pretlak a paprikovú nátierku zmiešame, pridáme mletú papriku, korenie, soľ, worchester a celé to premiešame. Polovicu tejto zmesi zmiešame s rezňami a dáme odležať do chladničky. Najlepšie na 24 hodín. Potom ich vysmážame na panvici, alebo na grile, asi tak 15 až 20 minút. K vysmážanému rezniku pridáme omáčku a podávame s opečeným zemiakom, alebo chlebíkom.

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.