• Dnes je: Streda 06. decembra 2023 meniny má Mikuláš

Cestoviny s tuniakom

Kategória: Cestoviny a pizza

Počet porcií :

3

Doba prípravy :

15 min.

Spôsob prípravy :

Varenie

Ingrediencie :
cestoviny 300 g
tuniak vo vlastnej šťave 160 g
drvene paradajky 400 g
sterilizovana kukurica 70 g
strúhaný parmezán 2 pol. lyžica
cesnak 2 strúčik
bazalka štipka
oregano štipka
mleté čierne korenie
soľ
olivový olej
Postup prípravy :
Na olivovom oleji krátko orestujeme cesnak, pridáme tuniaka (bez šťavy), jemne osolíme, okoreníme a krátko opražíme. Zalejeme sterilizovanými drvenými paradajkami (ak máme, môžeme použiť aj čerstvé paradajky, alebo nahradiť paradajkovým pretlakom) a pridáme kukuricu. Povaríme asi 5 minút (ak by sme použili čerstvé paradajky, varíme dlhšie - kým paradajky nakrájané na drobné kúsky celkom zmäknú a pustia šťavu). Dochutíme bazalkou a oreganom, prípadne podľa chuti ešte dosolíme či dokoreníme. Cestoviny uvaríme podľa návodu, prelejeme ich tuniakovou omáčkou a jemne posypeme parmezánom.

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Poznámky :
Kukuricu môžeme podľa vlastnej chuti nahradiť olivami, alebo šanpiňónmi.

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.