• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Čokoládové medvedie labky


Počet porcií :

35

Doba prípravy :

120 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
múka polohrubá 100 g
múka hladká 100 g
strúhaná čokoláda 50 g
mleté orechy 50 g
cukor práškový 50 g
maslo 125 g
práškový cukor na obalovanie 5 pol. lyžica
vanilkový cukor 3 pol. lyžica
mletá škorica štipka
Postup prípravy :
Preosieme polohrubú aj hladkú múku, pridáme cukor, orechy, čokoládu a štipku škorice, pokrájané maslo a vypracujeme cesto. Cesto vložíme do sáčku a necháme v chlade hodinu až dve. Vychladnuté cesto pokrájame na menšie kúsky (asi 35 až 40 kusov)vtlačíme ich do pripravených suchých formičiek. Pečieme pri teplote 170 °C asi 15 minút. Po upečení necháme mierne vychladnúť, vyklopíme labky z formičiek a ešte teplé obalíme v zmesy práškového a vanilkového cukru.

Obtiažnosť prípravy :

Stredná náročnost

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.