Zmiešame mleté hovädzie a bravčové mäso, pridáme prelisovaný cesnak, štipku drvenej rasce, mletú červenú papriku, korenie, majorán, soľ a podľa chuti sójovú omáčku (nemusí byť). Mäsovú dôkladne rukami premiešame a necháme v chlade odležať. Mäsovú zmes rozdelíme na šesť až osem porcií (podľa toho, akú hrúbku hamburgerov chceme), ktoré roztlačíme (vyformujeme) do tvaru malej placky. Ukladáme na rozpálený gril a z oboch strán ugrilujeme. Pred koncom grilovania dáme na každý kus mäsa plátok syra a necháme jemne roztiecť. Súčasne s mäsom si pred koncom môžeme jemne ugrilovať aj plátky slaniny, cibuľu a paradajky. Rozkrojené hamburgerové žemle môžeme pred plnením tiež jemne nahriať či nechať zapiecť (vnútornou stranou). Žemle plníme ugrilovanými mäsom a podľa chuti napríklad barbecue omáčkou, plátkom slaniny, cibule, paradajky, listovým šalátom atď. Hotový ešte teplý hamburger ihneď podávame.