• Dnes je: Piatok 26. apríla 2024 meniny má Jaroslava

Domáci hamburger

Počet porcií :

6

Doba prípravy :

50 min.

Spôsob prípravy :

Grilovanie

Ingrediencie :
bravčové mleté mäso 300 g
hovädzie mleté mäso 300 g
hamburgerové žemle 6 ks
toastový syr 6 plátok
cesnak 2 strúčik
listový šalát 6 plátok
červená cibuľa 1 ks
paradajky 2 ks
slanina 6 plátok
barbecue omáčka
soľ
mletá sladká paprika
mleté čierne korenie
drvená rasca
sušený majorán
sójová omáčka
Postup prípravy :
Zmiešame mleté hovädzie a bravčové mäso, pridáme prelisovaný cesnak, štipku drvenej rasce, mletú červenú papriku, korenie, majorán, soľ a podľa chuti sójovú omáčku (nemusí byť). Mäsovú dôkladne rukami premiešame a necháme v chlade odležať. Mäsovú zmes rozdelíme na šesť až osem porcií (podľa toho, akú hrúbku hamburgerov chceme), ktoré roztlačíme (vyformujeme) do tvaru malej placky. Ukladáme na rozpálený gril a z oboch strán ugrilujeme. Pred koncom grilovania dáme na každý kus mäsa plátok syra a necháme jemne roztiecť. Súčasne s mäsom si pred koncom môžeme jemne ugrilovať aj plátky slaniny, cibuľu a paradajky. Rozkrojené hamburgerové žemle môžeme pred plnením tiež jemne nahriať či nechať zapiecť (vnútornou stranou). Žemle plníme ugrilovanými mäsom a podľa chuti napríklad barbecue omáčkou, plátkom slaniny, cibule, paradajky, listovým šalátom atď. Hotový ešte teplý hamburger ihneď podávame.

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Poznámky :
Pri príprave domáceho hamburgera môžeme použiť aj čisto mleté hovädzie mäso.

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.