Falošná sviečková omáčka s kuracím mäsom
kuracie prsia 3 ks
slanina 100 g
mrkva 2 ks
petržlen 1 ks
zeler 1/4
cibuľa 1 ks
bobkový list 2 ks
korenie nové 3 ks
klinčeky 3 ks
smotana na varenie 400 ml
múka hladká 1 pol. lyžica
cukor kryštálový 1 káv. lyžička
olej
soľ
citrónová šťava
Umyté kuracie mäso nakrájame na kocky a osolíme, slaninu na malé kúsky. Cibuľu a zeleninu očistíme a postrúhame celkom na jemno.
Na troške oleja opečieme slaninu, pridáme kuracie mäso a opečieme, kým sa nám mäso stiahne. Pridáme zeleninu, podlejeme vodou (približne 200 ml), pridáme bobkový list, korenie a klinčeky a dusíme pokiaľ nie je mäso mäkké. Pridáme 200 ml smotany na varenie, premiešame a necháme prevrieť. Potom primiešame na zahustenie zátrepku (zátrepku pripravíme zo zvyšnej smotany a múky) a necháme znova prevrieť. Omáčku dochutíme soľou, cukrom a citrónovou šťavou.
Zeleninu môžeme miesto strúhania nakrájať na malé kúsky a uvarenú rozmixovať ponorným mixérom.
Recepty naše tipy
Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.