• Dnes je: Sobota 05. apríla 2025 meniny má Miroslava

Kapustník na plechu

Počet porcií :

16

Doba prípravy :

150 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
polohrubá múka 600 g
mlieko 3 dcl
kvasnice 40 g
cukor kryštálový 2 káv. lyžička
soľ 2 káv. lyžička
olej olivový 100 ml
rasca 1 káv. lyžička
kyslá kapusta 150 g
cesnak 5 strúčikov
Postup prípravy :
Zmiešaním ohriateho mlieka, 2 káv. lyžíc cukru a kvasníc si pripravíme kvások. Po vykysnutí (15min.) pridáme ku kvásku múku, soľ, olej, rascu a vymiesime cesto. Nakoniec pridáme ohriatu kyslú kapustu. Cesto necháme vykysnúť na teplom mieste asi 1 hod. Vykysnuté cesto vyvaľkáme a preložíme na plech potretý olejom, posypeme soľou, rascou a dáme piecť na 200 stupňou (20 min.). Potom potrieme roztlačeným cesnakom zmiešaným s olejom a dopečieme (10 min.). Kapustník necháme vychladiť a nakrájame.

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Poznámky :
Kapustníky najlepšie chutia ku kapustnici.

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.