Na masle opražíme nastrúhanú mrkvu s nakrájaným pórom. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kolieska.
Pekáč vymažeme maslom, poukladáme na celú plochu zemiaky, osolíme, orascujeme a na zemiaky navrstvíme zmes mrkvy s pórom. Pangasiusa jemne posolíme, posypeme korením na ryby a položíme na mrkvovú zmes. Dáme zapiecť na 15 minút do trúby (200 °C). Medzitým si pripravíme smotanovú omáčku: zmiešame smotanu, kôpor (ak nemáme môžeme nahradiť petržlenovou vňaťou alebo pažítkou), dochutíme soľou a čiernym korením. Po 15-tich minútach rybu z trúby vytiahneme a navrstvíme na ňu smotanovú omáčku, zasypeme strúhaným syrom a dáme do trúby dopiecť na cca 35 – 40 minút.