• Dnes je: Sobota 21. decembra 2024 meniny má Bohdan

Pangasius na zemiakoch


Kategória: Ryby

Počet porcií :

4

Doba prípravy :

75 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
Pangasius 500 g
zemiaky 6 ks
pór 1 ks
mrkva 2 ks
smotana kyslá 2 ks
strúhaný syr 200 g
kôpor 1 pol. lyžica
soľ
rasca
mleté čierne korenie
korenie na ryby
maslo
Postup prípravy :
Na masle opražíme nastrúhanú mrkvu s nakrájaným pórom. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kolieska. Pekáč vymažeme maslom, poukladáme na celú plochu zemiaky, osolíme, orascujeme a na zemiaky navrstvíme zmes mrkvy s pórom. Pangasiusa jemne posolíme, posypeme korením na ryby a položíme na mrkvovú zmes. Dáme zapiecť na 15 minút do trúby (200 °C). Medzitým si pripravíme smotanovú omáčku: zmiešame smotanu, kôpor (ak nemáme môžeme nahradiť petržlenovou vňaťou alebo pažítkou), dochutíme soľou a čiernym korením. Po 15-tich minútach rybu z trúby vytiahneme a navrstvíme na ňu smotanovú omáčku, zasypeme strúhaným syrom a dáme do trúby dopiecť na cca 35 – 40 minút.

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.