• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Škoricové muffiny

Počet porcií :

12

Doba prípravy :

45 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
múka polohrubá 110 g
múka hladká 110 g
cukor kryštálový 110 g
maslo 90 g
mlieko 130 ml
vajce 1 ks
jablko 1 ks
prášok do pečiva 1,5 káv. lyžička
soľ 1/2 káv. lyžička
muškátový orech 1/4 káv. lyžička
mletá škorica 1/2 káv. lyžička
Na ozdobu:
maslo 35 g
cukor škoricový 1 balenie
mletá škorica 1/2 káv. lyžička
Postup prípravy :
Zmiešame mokré suroviny (kryštálový cukor vymiešame s vajíčkom, pridáme rozpustené maslo a mlieko) a zvlášť v druhej miske suroviny suché (múka s práškom do pečiva, soľ, mletý muškátový oriešok a škorica). Suché prísady postupne zamiešavame do mokrých a zľahka premiešame, aby sa prísady spojili. Na koniec vmiešame do cesta ošúpané a na malé kocky nakrájané jablko. Muffinove košíčky naplníme (do dvoch tretín) pripraveným cestom a pečieme vo vopred vyhriatej trúbe na 180 °C približne 25 minút do zlata. Ešte teplé vršky muffinov potierame roztopeným maslom a obalíme v škoricovom cukre zmiešanom s mletou škoricou.

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.