• Dnes je: Streda 09. októbra 2024 meniny má Dionýz

Smotanovo - horčicová omáčka s hovädzím mäsom

Kategória: Omáčky

Počet porcií :

4

Doba prípravy :

60 min.

Spôsob prípravy :

Varenie

Ingrediencie :
hovädzie zadné mäso 500 g
plnotučná horčica 6 pol. lyžica
cibuľa 1 ks
mäsový vývar 400 ml
smotana šľahačková 250 ml
smotana kyslá 120 g
múka hladká 2 káv. lyžička
kôra citrónová štipka
šťava citrónová
soľ
mleté čierne korenie
olej
Postup prípravy :
Umyté a vyčistené hovädzie zadné mäso nakrájame na slíže alebo kocky, osolíme a okoreníme. Na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme mäso a na silnejšom plameni opražíme (kým sa mäso nezatiahne). Podlejeme mäsovým (môžeme použiť aj zeleninový) vývarom a pod pokrievkou dusíme do polomäkka. Potom pridáme horčicu, premiešame a dusíme pokiaľ nie je mäso celkom mäkké (priebežne premiešavame a podlievame zvyškom vývaru). Keď je mäso celkom mäkké pridáme šľahačkovú smotanu zmiešanú s múkou (najlepšie cez sítko, aby sa nám nevytvorili hrudky), dôkladne premiešame a krátko povaríme. Pred koncom varenia primiešame kyslú smotanu a omáčku dochutíme soľou, citrónovou kôrou a šťavou s citrónu. Ak by sa nám omáčka zdala príliš kyslá, pridáme trochu cukru.

Obtiažnosť prípravy :

Stredná náročnost

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.