• Dnes je: Piatok 19. apríla 2024 meniny má Jela

Sviatočná torta

Počet porcií :

vea

Doba prípravy :

300 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
vajcia 22 ks
múka polohrubá 440 g
cukor práškový 440 g
kakao 6 pol. lyžica
mlieko 1 l
puding vanilkový 2 ks
hera 2 ks
marcipán 1 kg
ozdoby podľa fantázie
rum veľa
Postup prípravy :
Upečieme 3x piškóty každú zvlášť po 6 vajec+12 dkg cukor a 12 dkg múka tak, že vymiešame celé vajíčka s cukrom a potom pridáme múku. Do jedńej piškóty pridáme kakao. Potom upečieme v tortovej forme korpus zo 6 ks vajec s l2 dkg cukru a l2 dkg múky. Potom všetko spojíme s krémom. Krém uvaríme kašu z pudingu a potom vyšľaháme s herou a plníme tortu. Ozdobíme ju podľa fantázie polejeme rumom a ozdobíme podľa šikovnosti.Ja som ju robila mužíčkovi k 50.

Doporučené prílohy :

hlad

Obtiažnosť prípravy :

Vysoká náročnost

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.