Syrovo šunkové knedličky do polievky
syr v črievku (šunkový) 150 g
vajcia 1 ks
strúhanka 3 pol. lyžica
vňať petržlenová 1 pol. lyžica
cesnak 1 strúčik
soľ štipka
mleté čierne korenie štipka
Syr v črievku s príchuťou šunky a ostatné prísady v miske zmiešame do hmoty. Ak nie je hmota dostatočne hustá, pridáme podľa potreby viac strúhanky. Z hmoty vytvarujeme rukami menšie guličky. Knedličky dáme do vriacej vody (alebo rovno do vriacej polievky) a varíme asi 5 minút. Z uvedeného množstva výjde asi 25 – 30 menších guličiek (knedličiek).
Čerstvú sekanú petržlenovú vňať môžeme nahradiť sušeným petržlenom, pažítkou, či majoránom. Syr v črievku môžeme obmieňať aj s inými príchuťami (napr. cesnakový, paprikový, slaninkový, či bez príchute). Ak nemáme syr v črievku použijeme jedno balenie (150 g) klasického taveného syra, ktorý rozmačkáme vidličkou.
Recepty naše tipy
Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.