Chrenová omáčka s hovädzím mäsom
mäso hovädzie 4 plátok
strúhaný chren 1/2 hrnček
mrkva 1 ks
petržlen 1 ks
zeler 1/3
mlieko 2 hrnček
múka hladká 2 pol. lyžica
maslo 1 pol. lyžica
soľ
cukor
ocot
V osolenej vode uvaríme zeleninu aj s mäsom, až kým nie je mäso mäkké. Jeden a pol hrnčeka mlieka dáme variť, vo zvyšku mlieka rozmiešame múku. Keď mlieko vrie, vlejeme doň rozmiešanu múku s ostatkom mlieka. Krátko povaríme, vmiešame nastrúhaný chren, zmixovanú varenú zeleninu, maslo, soľ a podľa chuti cukor a trochu octu. Uvarené mäsové plátky prelejeme na tanieri omáčkou.
K chrenovej omáčke sa z mäsa najviac hodí hovädzie zadné.
Recepty naše tipy
Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.