Gazpacho nevarená španielska polievka
drvené paradajky s bazalkou 400 g
šalátová uhorka 1/2
zelená paprika 1/2
červená paprika 1/2
červená cibuľa 1 ks
cesnak 2 strúčik
krajec bieleho chleba
olej olivový 5 cl
rímska rasca
mleté čierne korenie
soľ
cukor kryštálový
Zeleninu dôkladne umyjeme, očistíme (papriku zbavíme jadierok) a pokrájame na menšie kocky. Chlieb zbavíme kôrky (použijeme len striedku) a taktiež pokrájame na drobné kocky. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Drvené paradajky zmiešame s pripravenou zeleninou a chlebom, pridáme prelisovaný cesnak a všetko spolu na jemno zmixujeme ponorným tyčovým mixérom.. Dochutíme soľou, čerstvo namletým čiernym korením a rímskou rascou, prípadne podľa chuti pridáme cukor (nemusí byť). Polievku uložíme do chladu, podávame ju chladenú, pokvapkanú olivovým olejom a ozdobenú kúskami nasekanej zeleniny.
Gaspačo polievku môžeme podávať s kúskami nasekaných olív, alebo posypanú strúhaným parmezánom.
Recepty naše tipy
Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.