• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Gazpacho nevarená španielska polievka

Kategória: Polievky

Počet porcií :

4

Doba prípravy :

15 min.

Spôsob prípravy :

Iný spôsob

Ingrediencie :
drvené paradajky s bazalkou 400 g
šalátová uhorka 1/2
zelená paprika 1/2
červená paprika 1/2
červená cibuľa 1 ks
cesnak 2 strúčik
krajec bieleho chleba
olej olivový 5 cl
rímska rasca
mleté čierne korenie
soľ
cukor kryštálový
Postup prípravy :
Zeleninu dôkladne umyjeme, očistíme (papriku zbavíme jadierok) a pokrájame na menšie kocky. Chlieb zbavíme kôrky (použijeme len striedku) a taktiež pokrájame na drobné kocky. Cesnak ošúpeme a prelisujeme. Drvené paradajky zmiešame s pripravenou zeleninou a chlebom, pridáme prelisovaný cesnak a všetko spolu na jemno zmixujeme ponorným tyčovým mixérom.. Dochutíme soľou, čerstvo namletým čiernym korením a rímskou rascou, prípadne podľa chuti pridáme cukor (nemusí byť). Polievku uložíme do chladu, podávame ju chladenú, pokvapkanú olivovým olejom a ozdobenú kúskami nasekanej zeleniny.

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Poznámky :
Gaspačo polievku môžeme podávať s kúskami nasekaných olív, alebo posypanú strúhaným parmezánom.

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.