múka polohrubá 4 pol. lyžica
vajcia 5 ks
mlieko 1,5 dcl
olej 1 dcl
hrášok 400 g
prášok do pečiva 1 balenie
vegeta 2 káv. lyžička
drvená rasca 1 káv. lyžička
sekaný kôpor 2 pol. lyžica
maslo
mleté čierne korenie
soľ
Vyšľaháme bielky na tuhý sneh a postupne do neho pridávame múku s práškom do pečiva, žĺtky, mlieko, olej a nasekaný kôpor alebo petržlenovú vňať. Pridáme vegetu, rascu, korenie, soľ a dobre premiešame. Cesto vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech a husto posypeme hráškom. Upečieme dozlatista.
Hráškovú bublaninu je možné jesť za studena ako slaný koláč alebo za tepla ako hlavné jedlo.
Ak chceme bublaninu podávať ako koláč, tak dáme do cesta trochu viac múky. Ak ju chceme podávať ako hlavné jedlo so zemiakmi, tak dáme o jedno vajce viac a o jednu lyžicu múky menej.