• Dnes je: Piatok 09. mája 2025 meniny má Roland

Kura pod perinou

Počet porcií :

4

Doba prípravy :

80 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
kuracie prsia 2 - 3 ks
mleté bravčové mäso 200 g
mlieko 150 ml
rožky 2 ks
vajce 1 ks
cibuľa 1 ks
cesnak 2 strúčik
petržlenová vňať
mleté čierne korenie
korenie na kura
mletá červená paprika
majorán
soľ
olej
Postup prípravy :
Kuracie prsia očistíme, umyjeme, vysušíme a narežeme na väčšie kusy. Osolíme a okoreníme korením na kura. Prikryjeme a necháme v chlade odpočinúť. Rožky nakrájame na malé kúsky, zalejeme mliekom a necháme dobre napiť. Mleté mäso osolíme, okoreníme, pridáme trocha mletej červenej papriky a majorán. Mäsovú zmes zmiešame s nasiaknutými rožkami, pridáme menšiu nastrúhanú cibuľu, prelisovaný cesnak, jedno vajíčko a nasekanú petržlenovú vňať. Všetko spolu dobre premiešame. Misu na zapekanie alebo menší pekáč potrieme olejom a poukladáme kuracie kusy. Na kura navrstvíme zmes a rozotrieme po celej ploche. Pečieme v trúbe na 200 °C prikryté alobalom asi 35 minút, potom alobal odstránime a necháme piecť ešte 25 – 30 minút.

Doporučené prílohy :

zemiaková kaša

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Poznámky :
Miesto mletého mäsa môžme použiť pečienku.

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.