Mäsová polievka so zemiakmi
mäso mleté 200 g
zemiaky 3 - 4 ks
cibuľa 1 ks
cesnak 3 - 4 strúčik
vývar hovädzí 1,5 l
múka hladká 1 pol. lyžica
gulášové korenie 1 pol. lyžica
čierne mleté korenie
červená sladká paprika
soľ
majorán
olej
Na rozpálenom oleji do sklovita osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme osolené a okorenené mleté mäso (bravčové alebo hovädzie) a spolu ešte osmažíme (aby sa mäsko zatiahlo). Pridáme mletú červenú papriku, gulášové korenie, dobre premiešame, pridáme na malé kocky nakrájané zemiaky a zalejeme horúcim hovädzím vývarom. Varíme, pokiaľ nie sú zemiaky mäkké. Potom pridáme zásmažku (z oleja, múky a papriky), prípadne môžeme zahustiť strúhaným zemiakom. Necháme prevrieť a ku koncu varenia dochutíme prelisovaným cesnakom a sušeným majoránom (podľa potreby ešte pridáme soľ alebo korenie).
Recepty naše tipy
Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.