• Dnes je: Utorok 03. júna 2025 meniny má Karolína

Mleté rezne so syrom

Počet porcií :

4

Doba prípravy :

80 min.

Spôsob prípravy :

Vysmážanie

Ingrediencie :
mleté bravčové mäso 500 g
strúhaný syr 200 g
mlieko 100 ml
mleté čierne korenie
mletá červená paprika
soľ
tymián
olej
Na obalenie:
múka hladká
vajcia
strúhanka
Postup prípravy :
Mäso umyjeme, pokrájame a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Pomleté mäso, osolíme, okoreníme, pridáme štipku mletej červenej papriky a tymián na dochutenie. K mäsu pridáme vajce, nastrúhaný tvrdý syr, mlieko a dobre premiešame. Z mäsovej masy tvarujeme ploché oválne rezne, ktoré obalíme v trojobale (múka, rozšľahané vajcia, strúhanka). Rezne vyprážame na rozpálenom oleji z oboch strán.

Doporučené prílohy :

zemiakové pyré, varené zemiaky alebo ryža.

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Poznámky :
Na mleté kuracie rezne je vhodný najmä prerastený bravčový bôčik, ale môžeme použiť aj chudšie bravčové stehno. Taktiež je možné skombinovať mleté bravčové a hovädzie mäso. Miesto trojobalu môžeme mleté rezne vypražiť aj v zemiakovom cestíčku (strúhané zemiaky, múka, vajce, soľ), alebo len zľahka obalené v hladkej múke. Pol kila mäsa vystačí cca na 8 rezňov (záleží podľa veľkosti).

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.