• Dnes je: Utorok 21. januára 2020 meniny má Vincent

Rezne v kari marináde

Počet porcií :

2

Doba prípravy :

40 min.

Spôsob prípravy :

Vysmážanie

Ingrediencie :
bravčové kare 4 plátok
jogurt biely 1 hrnček
vajce 1 ks
cesnak 2 strúčik
kari korenie 1 káv. lyžička
soľ
mleté čierne korenie
strúhanka na obalenie
olej na vypraženie
Postup prípravy :
Plátky mäsa umyjeme, osušíme, jemne naklepeme a z oboch strán nasolíme a nakoreníme. Biely jogurt zmiešame so surovým vajcom, pridáme prelisovaný cesnak, kari korenie, trochu soli, čierneho mletého korenia a marinádu dobre premiešame. Mäso naložíme do marinády a necháme v chlade odstáť. Namarinádované mäso obaľujeme v strúhanke a z oboch strán vypražíme na rozpálenom oleji.

Doporučené prílohy :

varené zemiaky, ryža, hranolky, miešaný šalát alebo zelenina

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Poznámky :
Mäso je dobré nechať v marináde dlhšiu dobu, aspoň jednu hodinu. Prípadne môžeme nechať mäso v marináde naložené v chladničke aj cez noc.

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.