• Dnes je: Štvrtok 28. marca 2024 meniny má Soňa

Slaný cibuľový koláč

Doba prípravy :

40 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
cesto lístkové 400 g
červená cibuľa 1 - 2 ks
cesnak 2 strúčik
syr Niva 100 g
smotana kyslá 250 g
smotana šľahačková 120 ml
olej olivový 2 - 3 pol. lyžica
mleté čierne korenie
soľ
Postup prípravy :
Lístkové cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme a dáme na plech potretý olejom. Cibuľu (použijeme buď jednu veľkú, alebo dve menšie cibule) ošúpeme, prekrojíme na polovicu, nakrájame na plátky, ktoré rozoberieme. Cibuľu premiešame s olivovým olejom, krátko opražíme na panvici a ku koncu pridáme prelisovaný cesnak. Túto zmes rovnomerne rozložíme na cesto a dáme zapiecť do vopred vyhriatej trúby (210 °C) na 10 minút. Medzitým vymiešame kyslú smotanu so sladkou, pridáme na drobno nakrájaný syr niva (alebo iný syr s plesňou), dochutíme soľou a korením. Zapečené cesto zalejeme smotanovou zmesou a dáme dopiecť (asi 15 minút).

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Poznámky :
Miesto plesňového syra môžeme použiť syr Mozzarella.

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.