Štrúdla s piškótovým cestíčkom
cesto lístkové 400 g
jablká 6 ks
cukor kryštálový
mletá škorica
žĺtok na potretie 1 ks
Cestíčko:
múka polohrubá 6 pol. lyžica
cukor kryštálový 5 pol. lyžica
cukor vanilkový 1 sáčok
mlieko 4 pol. lyžica
olej 4 pol. lyžica
vajce 1 ks
prášok do pečiva 1/3 sáčok
Lístkové cesto rozdelíme na dve polovice a každú na pomúčenej doske vyvaľkáme. Vnútro potrieme piškótovým cestíčkom na ktoré navrstvíme vyžmýkané postrúhané jablká (podľa chuti ochutené s cukrom a škoricou). Štrúdle zavinieme, presunieme na plech vystlatý papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným žĺtkom a upečieme vo vopred vyhriatej trúbe (pečieme na 190 °C asi 30 - 40 minút). Vychladnuté pocukrujeme a nakrájame.
Cestíčko: Vajíčko spolu s kryštálovým a vanilkovým cukrom vymiešame do peny, pridáme mlieko, olej a múku s práškom do pečiva. Premiešame na hladké cesto.
Recepty naše tipy
Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.