• Dnes je: Utorok 28. januára 2025 meniny má Alfonz

Šťuchané zemiaky

Počet porcií :

2

Doba prípravy :

25 min.

Spôsob prípravy :

Varenie

Ingrediencie :
zemiaky 7 ks
cibuľa 1 ks
olej 2 pol. lyžica
maslo 3 plátok
bobkový list 1 ks
plnotučná horčica 2 - 3 káv. lyžička
soľ
mleté čierne korenie
rasca
Postup prípravy :
Zemiaky očistíme, nakrájame na štvrťky a v osolenej vode do ktorej sme pridali rascu a bobkový list uvaríme domäkka. Uvarené zemiaky scedíme (bobkový list odstránime). Cibuľu očistíme a nakrájame na pol kolečka. Na rozpálenom oleji opražíme cibuľu do sklovita, pridáme uvarené zemiaky a rozšťucháme ich. Zemiaky osolíme, okoreníme, pridáme maslo a opekáme na panvici (obraciame odo dna). Ku koncu pridáme plnotučnú horčicu.

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Poznámky :
Šťuchané zemiaky sa hodia ako príloha k vyprážanému alebo pečenému mäsu, rybe, ale aj k zeleninovým jedlám. Výborne však chutia aj celkom samostatne s kyslým mliekom.

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.