Švajčiarske veľkonočné koláčiky
cesto lístkové 340 g
mlieko 350 ml
krupica 4 pol. lyžica
cukor kryštálový 2 pol. lyžica
sušené hrozienka 3 pol. lyžica
orechy vlašské 80 g
kôra citrónová 1 káv. lyžička
smotana šľahačková 50 ml
maslo 2 plátok
soľ štipka
olej na vymazanie
cukor práškový
Z mlieka, krupice, kryštálového cukru a štipky soli uvaríme krupicovú kašu. Ešte za horúca do nej vmiešame maslo. Do vlažnej krupicovej kaše primiešame pomleté orechy, hrozienka, nastrúhanú citrónovú kôru, smotanu a plnku dôkladne premiešame.
Plech na muffiny vytrieme olejom.
Lístkové cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm a vykrajujeme kolieska. Cestové kolieska kladieme do muffinových otvorov tak, aby sme vystlali aj vnútorné okraje otvorov (asi do výšky dvoch tretín). Cesto naplníme po okraj pripravenou krupicovou plnkou.
Pečieme vo vopred vyhriatej trúbe na 180 °C približne 20 minút. Vychladnuté vyberieme v plechu a pocukrujeme práškovým cukrom.
Recepty naše tipy
Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.