Tekvicová polievka krémová
tekvica 800 g
cibuľa 1 ks
cesnak 2 strúčik
vývar zeleninový 1 l
maslo 2 pol. lyžica
olej olivový 1 pol. lyžica
muškátový orech štipka
soľ
Tekvicu očistíme (ošúpeme a vydlabeme dužinu so semienkami) a nakrájame na malé kocky (alebo nastrúhame na strúhadle). Cibuľu a cesnak očistíme, cibuľu nakrájame na drobno. Z litra vody a kocky bujónu si vopred pripravíme zeleninový vývar.
Na rozpálenom oleji s maslom orestujeme cibuľu do sklovita, potom pridáme prelisovaný cesnak a tekvicu a ďalej restujeme stačí krátko, asi 5 minút). Orestovanú zeleninu zalejeme horúcim zeleninovým vývarom a varíme pokiaľ nie je tekvica mäkká (8 – 12 minút). Potom polievku odstavíme z ohňa, rozmixujeme dohladka ručným šľahačom a necháme ešte raz prevrieť. ochutíme kúskom masla, soľou a štipkou muškátového orieška.
Polievku môžeme podávať s čerstvo zapečenými cesnakovo – parmezánovými bagetkami ( v rúre zapečieme nakrájané bagetky, ktoré sme natreli cesnakom a posypali parmezánom).
Recepty naše tipy
Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.