Tvarohový hrnčekový koláč
múka polohrubá 2 hrnček
cukor práškový 1,5 hrnček
tvaroh 250 g
mlieko 1 hrnček
olej 1/2 hrnček
vajíčko 1 ks
prášok do pečiva 1 sáčok
broskyne
Drobenka:
hladká múka
práškový cukor
maslo
Múku zmiešame s práškom do pečiva a cukrom, pridáme tvaroh rozmiešaný s mliekom, vajíčko a olej. Cesto vylejeme na vymazaný a vysypaný plech, poukladáme broskyne (alebo iné ovocie) a vrch posypeme drobenkou. Pečieme vo vopred vyhriatej trúbe na 200 °C približne 40 minút.
Tvaroh s mliekom môžeme nahradiť dvoma bielymi jogurtmi. Pre obmenu chuti je možné prášok na pečenie nahradiť práškom do perníka. Do základného cesta je taktiež možné pridať kakao.
Recepty naše tipy
Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.