Zapekané rajčiny na balkánsky spôsob
paradajky 400 g
balkánsky syr (alebo Feta syr) 200 g
olej olivový 3 pol. lyžica
cesnak 5 strúčik
korenie provensálske 1 pol. lyžica
Rajčiny pokrájame na osminky (ak použijeme malé cherry rajčinky, nemusíme ich krájať, len popicháme vidličkou, aby sa lepšie prepiekli), pridáme balkánsky syr nakrájaný na malé kocky (poprípade syr nekrájame, iba ho rukami rozdrobíme na kúsky), prelisovaný cesnak a provensálske korenie. Zalejeme olivovým olejom a jemne rovnomerne premiešame (ak máte radi viac slané, môže trocha prisoliť, ale pozor – balkánsky či Feta syr je sám o sebe dosť slaný). Syrovú masu premiestnime na mierne naolejovanú nádobu na pečenie a zapekáme v trúbe na 180 °C asi 35 minút.
Zapekané rajčiny podávame ako predjedlo, chuťovku, alebo ako ľahkú večeru.
Recepty naše tipy
Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.