• Dnes je: Utorok 19. marca 2024 meniny má Jozef

Zapekané rajčiny na balkánsky spôsob

Počet porcií :

4

Doba prípravy :

45 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
paradajky 400 g
balkánsky syr (alebo Feta syr) 200 g
olej olivový 3 pol. lyžica
cesnak 5 strúčik
korenie provensálske 1 pol. lyžica
Postup prípravy :
Rajčiny pokrájame na osminky (ak použijeme malé cherry rajčinky, nemusíme ich krájať, len popicháme vidličkou, aby sa lepšie prepiekli), pridáme balkánsky syr nakrájaný na malé kocky (poprípade syr nekrájame, iba ho rukami rozdrobíme na kúsky), prelisovaný cesnak a provensálske korenie. Zalejeme olivovým olejom a jemne rovnomerne premiešame (ak máte radi viac slané, môže trocha prisoliť, ale pozor – balkánsky či Feta syr je sám o sebe dosť slaný). Syrovú masu premiestnime na mierne naolejovanú nádobu na pečenie a zapekáme v trúbe na 180 °C asi 35 minút.

Doporučené prílohy :

pečivo

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Poznámky :
Zapekané rajčiny podávame ako predjedlo, chuťovku, alebo ako ľahkú večeru.

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.