• Dnes je: Utorok 21. januára 2020 meniny má Vincent

Tuniakové steaky s paradajkovou pastou

Kategória: Ryby

Počet porcií :

2 - 3

Doba prípravy :

30 min.

Spôsob prípravy :

Varenie

Ingrediencie :
tuniakové steaky 250 g
zemiaky 3 - 4 ks
miska zelených fazuliek
orechy vlašské 4 pol. lyžica
cesnak 2 - 3 strúčik
sušené paradajky 5 ks
čerstvá bazalka 2 káv. lyžička
olej olivový
soľ
čierne mleté korenie
olej na vysmážanie
Postup prípravy :
Vopred si pripravíme paradajkovú pastu: pomocou mixéra na menšie kúsky rozsekáme sušené paradajky, orechy, cesnak, bazalku, ochutíme soľou a čerstvo namletým čiernym korením. Predvarené zemiaky v šupke nakrájame na hrubšie mesiačiky a usmažíme v horúcom oleji. Do vriacej osolenej vody dáme variť zelené fazuľky. Tuniakové steaky sprudka opražíme na olivovom oleji, otočíme a opraženú stranu tuniaka nahrubo natrieme paradajkovou pastou. Keď sa nám opraží druhá strana tuniaka, otočíme ho (aj s pastou) ešte raz a necháme tuniakovú pastu krátko prehriať. Tuniaka podávame spolu s osmaženými zemiakmi a uvarenými zelenými fazuľkami.

Doporučené prílohy :

zemiaky a zelené fazuľky

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.