• Dnes je: Sobota 21. júla 2018 meniny má Daniel

Citrónová bábovka

Doba prípravy :

60 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
múka hladká 20 dkg
cukor kryštálový 25 dkg
vajcia 5 ks
citróny 2 ks
zlatý klas 1 sáčok
prášok do pečiva 1 sáčok
voda 150 ml
maslo na vymazanie
cukor práškový
Postup prípravy :
Žĺtky vymiešame s cukrom, citrónovou šťavou a najemno nastrúhanou citrónovou kôrou. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, zlatý klas, vodu a nakoniec zamiešame vyšľahané bielka. Cesto nalejeme do vymazanej a múkou vysypanej bábovkovej formy. Pečieme vo vopred vyhriatej trúbe na 180 °C. Pečieme približne 40 – 50 minút. Vyklopenú, vychladnutú bábovku pocukrujeme práškovým cukrom.

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Poznámky :
Poznámka: tým istým spôsobom môžeme pripraviť aj pomarančovú bábovku (miesto citrónov použijeme 1 – 2 pomaranče).

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.