• Dnes je: Piatok 29. marca 2024 meniny má Miroslav

Indické šošovicové kura

Počet porcií :

2

Doba prípravy :

40 min.

Spôsob prípravy :

Varenie

Ingrediencie :
kuracie prsia 3 ks
šošovica 250 g
cibuľa 2 ks
bobkový list 2 ks
karí korenie 2 - 3 káv. lyžička
drvená rímska rasca
mletá škorica
mleté farebné korenie
soľ
olivový olej
Postup prípravy :
Šošovicu vopred namočíme, pridáme bobkový list a uvaríme do polomäkka. Kuracie prsia umyjeme osušíme, nakrájame na kúsky, nasolíme, ochutíme mletým farebným a karí korením. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na tenšie kolieska. Pripravíme si wok alebo väčšiu panvicu. Na olivovom oleji krátko orestujeme cibuľu a minútu – dve dusíme pod pokrievkou. Potom pridáme lyžičku až dve karí korenia, štipku škorice, trochu drvenej rasce, dobre premiešame s cibuľou, prikryjeme a dusíme cibuľu celkom do mäkka. K podusenej cibuli pridáme pripravené kuracie mäso, ktoré na rýchlo zo všetkých strán osmahneme (tak aby sa kuracie kúsky na povrchu zatiahli). Prikryjeme a mäso chvíľu podusíme. Občas premiešame a ak je potrebné podlejeme troškou vývaru z uvarenej šošovice. Keď je mäso mäkké, pridáme scedenú vopred uvarenú šošovicu, premiešame a ešte krátko spolu podusíme (približne 12 minút).

Doporučené prílohy :

Indické šošovicové kura nevyžaduje žiadnu ďalšiu prílohu.

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Poznámky :
Na suchej panvici si môžeme vopred opražiť hobľované mandle a posypať nimi už hotové indické kura.

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.