• Dnes je: Štvrtok 21. novembra 2024 meniny má Elvíra

Mačacie oči

Doba prípravy :

60 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
múka hrubá 150 g
cukor kryštálový 100 g
maslo 100 g
vajcia 3 ks
prášok do pečiva 1/2 sáčok
mlieko 100 ml
kakao 3 pol. lyžica
rum 1 pol. lyžica
strúhaný kokos 1 pol. lyžica
džem 2 pol. lyžica
guľaté detské piškóty 32 ks
Postup prípravy :
Vopred si zlepíme piškóty pomocou ovocného džemu do dvojíc (budeme potrebovať približne 32 piškót – teda na 16 zlepencov). V mise ušľaháme vaječné žĺtka, cukor a mäkké maslo do peny, pridáme múku s práškom do pečiva, kakao, rum (rum môžeme nahradiť malou kávovou lyžičkou rumovej esencie) a mlieko. Dôkladne rozmiešame, aby sa suroviny spojili a na záver vmiešame vyšľahané vaječné bielka. Srnčí chrbát vymažeme maslom a vysypeme strúhaným kokosom. Do formy vylejeme polovicu cesta a poukladáme dva rady zlepených piškót rovnomerne pozdĺž celej plochy formy. Piškóty zalejeme druhou polovicou cesta a srnčí chrbát dáme piecť do vopred vyhriatej trúby na 30 až 40 minút. Pečieme pri teplote 180 stupňov. Mierne vychladnuté upečené cesto vyklopíme z formy a po úplnom vychladnutí pocukrujeme a nakrájame na pláty. Zlepené piškóty krásne ukážu ako mačacie oči.

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Poznámky :
Po upečení môžeme miesto pocukrovania srnčí chrbát obliať čokoládovou polevou a posypať strúhaným kokosom alebo ozdobiť kondenzovaným ovocím.

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.