• Dnes je: Streda 24. februára 2021 meniny má Metej

Talianské Tiramisu

Počet porcií :

8-10

Doba prípravy :

60 min.

Spôsob prípravy :

Iný spôsob

Ingrediencie :
mascarpone 500 g
smotana na sľahanie 100 ml
vajcia 2 ks
žĺtka 2 ks
vanilkový cukor 1 sáčok
cukor práškový 80 g
amaretto (mandľový likér) 100 ml
silné espresso 400 ml
dlhé piškóty 200-300 g
kakao 2 pol. lyžica
Postup prípravy :
4 žĺtky spolu s 40 g cukru vyšľaháme nad parou na cca 80 stupňov a ďalej šľaháme do studena. Pridáme mascarpone, vyšľahanú smotanu, zvyšný cukor a nakoniec nad parou vyšľahané, vychladnuté bielky. Kávu zmiesame s likérom a vanilkovým cukrom, postupne namáčame piškóty a kladieme do hranatej formy vedľa seba, navrch dáme polovicu krému a postup zopakujeme. Do jemného sitka dáme kakao posypeme celú plochu dezertu. Dáme do chladničky odležať min. na 2 hodiny.

Obtiažnosť prípravy :

Stredná náročnost

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.