• Dnes je: Sobota 29. februára 2020 meniny má Radomír

Tvarožník

Počet porcií :

40

Doba prípravy :

45 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
Hladká múka 500 g
Margarín 250 g
Vajcia 2 ks
Práškový cukor 100 g
1/2 balíka prášku do pečiva
Na plnku:
Tvaroh mäkký 500 g
Kyslá smotana 4 dcl
Vajcia 2 ks
Vanilkový cukor 2 ks
Práškový cukor 2 pol. lyžica
Zlatý klas 1 ks
Postup prípravy :
Múku s práškom do pečiva, margarín, vajcia a práškový cukor spracujeme na doske na cesto, ktoré rozdelíme na dva diely a vyvaľkáme. Jeden diel dáme na slabo pomastený plech, natrieme džemom a dáme plnku, zakryjeme druhým dielom, vrch koláča popicháme vidličkou a koláč upečieme. Upečený a vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom. PLNKA: Všetky suroviny na plnku zmiešame.

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.