Hniezda s pudingovým krémom a višňami
múka hladká 360 g
múka polohrubá 100 g
cukor práškový 5 pol. lyžica
maslo 50 g
mlieko 200 ml
vajce 1 ks
cukor vanilkový 1 ks
citrónová kôra 1 káv. lyžička
droždie 1/2 kocka
soľ štipka
Pudingový krém:
mlieko 400 ml
cukor kryštálový 100 g
tvaroh 250 g
zlatý klas 1 sáčok
cukor vanilkový 1 ks
odkôstkované višne 300 g
S mlieka, droždia a vanilkového cukru si pripravíme kvások, ktorý spolu s múkou, práškovým cukrom, citrónovou kôrou, štipkou soli, vajíčkom a roztopeným maslom spracujeme na ľahké vláčne cesto. Cesto necháme na teplom mieste vykysnúť a zatiaľ si pripravíme pudingový krém. Z mlieka, Zlatého klasu a cukru uvaríme hustý puding, do ktorého ešte za tepla vmiešame tvaroh. Pudingový krém necháme vychladnúť na izbovú teplotu (občas premiešame).
Vykysnuté cesto znova premiesime a vyvaľkáme približne na pol centimetrovú hrúbku. Na cesto natrieme pudingový krém na ktorý rovnomerne poukladáme vykôstkované višne. Takto pripravené cesto zvinieme do rolády a ostrím nožom krájame na približne dvojcentimetrové kolieska, ktoré kladieme na plech vystlatý papierom na pečenie (nie tesne vedľa seba). Na plechu ich necháme ešte chvíľu podkysnúť. Pečieme vo vopred vyhriatej trúbe na 180 °C približne 30 minút. Upečené pocukrujeme.
Z uvedeného množstva pripravíme približne 20 – 25 kusov hniezd.
Recepty naše tipy
Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.