• Dnes je: Štvrtok 22. apríla 2021 meniny má Slavomír

Kuracie kúsky na majoráne a horčici

Počet porcií :

2

Doba prípravy :

40 min.

Spôsob prípravy :

Varenie

Ingrediencie :
kuracie prsia 3 ks
cibuľa 1 ks
jablko 1 ks
cesnak 1 - 2 strúčik
smotana šľahačková 120 ml
horčica
olej
farebné mleté korenie
soľ
majorán
Postup prípravy :
Kuracie prsia umyjeme, osušíme, jemne naklepeme, osolíme, okoreníme, bohato posypeme sušeným majoránom a z jednej strany natrieme horčicou. Kuracie prsia nakrájame na niekoľko kusov (nie moc malých, tak aby sa dali dobre na panvici otáčať). Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kolieska, jablko zbavíme jadrovníka a nakrájame na malé kocky. Na rozpálenom oleji kuracie kúsky z oboch strán opražíme (najskôr nepotretou stranou, potom stranou na ktorej je horčica). Opražené kuracie mäso odložíme mimo panvice do alobalu. Do výpeku dáme cibuľu a opečieme, pridáme jablko a spolu s cibuľou chvíľu opražíme. Podlejeme smotanou, pridáme do panvice nazad už opečené kuracie kúsky, premiešame a všetko spolu 6 - 8 minút podusíme. Na záver pridáme pretlačený cesnak a ešte 2 minúty dusíme.

Doporučené prílohy :

varené zemiaky

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.