Dôkladne zmiešame roztopené maslo a med, dochutíme citrónovou šťavou asi z citróna. Umyté a osušené kuracie stehná nasolíme, okoreníme a zo všetkých strán natrieme hrubšou vrstvou medu. Natreté kuracie stehná necháme v chlade odstáť (najlepšie dlhšiu dobu, aspoň 1 – 2 hodiny, prípadne aj dlhšie).
Kuracie stehná dáme na menší plech a znova pretrieme medom. Podlejeme vodou. Plech vložíme do vopred vyhriatej trúby na 220°C, po desiatich minútach stehná otočíme a znova natrieme zvyšným medom a necháme na vysokej teplote piecť aj z druhej strany 10 minút. Potom teplotu znížime na 170 °C, ak je potrebné podlejeme ešte vodou a kuracie stehná pečieme ďalších 50 – 60 minút, až kým nie je mäso mäkké a kuracia kožka chrumkavá (vyzerá skoro až spálená - má celkom tmavohnedú farbu). Počas pečenia kuracie stehná ešte zo dva krát pretočíme a polejeme výpekom.