Losos s chrumkavou kôrkou
losos 300 g
sendvič 2 plátok
dijonská horčica 3 káv. lyžička
olej olivový 3 pol. lyžica
soľ
mleté korenie
rozmarín
bazalka
Filety z lososa z oboch strán jemne osolíme a okoreníme. Na menší plech dáme alobal, ktorý natrieme olejom a položíme naň lososové filety.
Do misy najemno rozdrvíme dva plátky sendviča, pridáme najemno nasekáne alebo sušené bylinky (rozmarín a bazalku, prípadne podľa chuti napr. šalviu, petržlenovú vňať, ...), zalejeme olivovým olejom, podľa potreby dochutíme ešte soľou, korením a masu dobre premiešame (prípadne rozmixujeme).
Hornú časť filiet natrieme dijonskou horčicou na ktorú rovnomerne navrstvíme pripravenú bylinkovú masu a jemne pritlačíme.
Lososové filety pečieme vo vopred vyhriatej trúbe na 220 °C približne 15 minút, pokiaľ sa kôrka do chrumkava nezapečie.
Recepty naše tipy
Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.