• Dnes je: Streda 30. apríla 2025 meniny má Anastázia

Losos s chrumkavou kôrkou

Kategória: Ryby

Počet porcií :

2

Doba prípravy :

30 min.

Spôsob prípravy :

Pečenie

Ingrediencie :
losos 300 g
sendvič 2 plátok
dijonská horčica 3 káv. lyžička
olej olivový 3 pol. lyžica
soľ
mleté korenie
rozmarín
bazalka
Postup prípravy :
Filety z lososa z oboch strán jemne osolíme a okoreníme. Na menší plech dáme alobal, ktorý natrieme olejom a položíme naň lososové filety. Do misy najemno rozdrvíme dva plátky sendviča, pridáme najemno nasekáne alebo sušené bylinky (rozmarín a bazalku, prípadne podľa chuti napr. šalviu, petržlenovú vňať, ...), zalejeme olivovým olejom, podľa potreby dochutíme ešte soľou, korením a masu dobre premiešame (prípadne rozmixujeme). Hornú časť filiet natrieme dijonskou horčicou na ktorú rovnomerne navrstvíme pripravenú bylinkovú masu a jemne pritlačíme. Lososové filety pečieme vo vopred vyhriatej trúbe na 220 °C približne 15 minút, pokiaľ sa kôrka do chrumkava nezapečie.

Doporučené prílohy :

opekané zemiaky

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.