• Dnes je: Streda 04. decembra 2024 meniny má Barbora

Žraločí steak na masle

Kategória: Ryby

Počet porcií :

2

Doba prípravy :

25 min.

Spôsob prípravy :

Vysmážanie

Ingrediencie :
žraločie steaky 2 ks
maslo 1 pol. lyžica
citrón 1 ks
soľ
mleté farebné korenie
tymián
rozmarín
Postup prípravy :
Umyté a osušené žraločie steaky (spolu približne 350 g) vopred vložíme do misky, pokvapkáme väčším množstvom citrónovej šťavy (približne z jedného veľkého citróna) a necháme aspoň hodinu v chlade odležať. Odležané žraločie kúsky pomocou papierového obrúska jemne osušíme od prebytočnej citrónovej šťavy, osolíme, okoreníme, ochutíme tymiánom a štipkou rozmarínu. Na panvici roztopíme maslo a na jemnom ohni opražíme žraločie steaky z oboch strán do mäkka (asi 20 minút).

Obtiažnosť prípravy :

Nízka náročnosť

Poznámky :
Miesto tymiánu a bazalky môžeme pre obmenu použiť na ochutenie sušený cesnak a zázvor.

Recepty naše tipy

Prečo sa prejedáme a ako zastaviť obžerstvo.